Noche de la Construcción 2024

28/06/2024

"La Nit de la Construcció va veure aplegat ahir, 27 de juny de 2024 als Encants de Barcelona, tot el sector per posar de relleu els Premis Catalunya Construcció. Una celebració que —any rere any— són homenatge a l’excel·lència dels companys i companyes inspiren en el seu exercici professional. Aquest any ha coincidit amb l’acte de cloenda de les Setmanes d’Arquitectura, amb l’horitzó posat a la Capital Mundial del 2026, on Barcelona serà el punt de trobada internacional de tots aquells que ens estimem l’arquitectura.

L’acte, presidit per Celestí Ventura, president del Cateb, va comptar amb la presència d’Ester Capella, consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya i Josep Rull, president del Parlament de Catalunya, entre altres autoritats; va ser conduït per l’expertesa de l’actriu Sílvia Bel i amenitzat per la soprano Charo Tris, amb qui vam gaudir d’un moment “Freddie Mercury”, juntament amb altres peces clàssiques per a aquesta nit.

El Premi a la Rehabilitació 2024 en l’àmbit de la rehabilitació energètica ha estat per David Molina Boza per la rehabilitació integral d’un edifici d’habitatges a Barcelona. L’obra ha estat mereixedora del guardó perquè s’ha realitzat una recuperació tradicional de les parts més patrimonials de l’edifici, com la façana principal, el pati de llums, l’escala comunitària i el vestíbul, preservant així l’essència original de l’edifici. L’obra ha aconseguit una reducció de la demanda energètica superior al 60%. Això inclou la instal·lació d’aïllaments tèrmics a les façanes, mitgeres i cobertes, la substitució de fusteries i la implementació de plaques solars i sistemes de climatització d’alta eficiència, entre d’altres solucions. L’obra ha comptat amb el suport dels fons Next Generation."

Llegeix la notícia sencera al CATEB

Noche de la Construcción 2024